Όμιλος


ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΛΑΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι Άγιοι Απόστολοι είναι η παραλία του διαμερίσματος Καλάμου του Δήμου Ωρωπού και αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα με όμορφες παραλίες, εκλεκτές ψαροταβέρνες, ουζερί και καφετέριες δίπλα στη θάλασσα.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΑΑ


Το καλοκαίρι του 1975, μια ομάδα ανθρώπων από τους Αγίους Αποστόλους, τον Κάλαμο και την Αθήνα, με πολύ αγάπη για τον τόπο, τη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό, παρέα σε μια ταβερνούλα της παραλίας, έριξαν στο τραπέζι, την ιδέα για την δημιουργία ενός Ναυτικού Ομίλου στους Αγίους Αποστόλους. Η ιδέα συζητήθηκε και με άλλους και σύντομα η παρέα μεγάλωσε και άρχισαν οι ενέργειες για τη δημιουργία του Ομίλου.

Στις 18 Απριλίου 1976 με τον πρώτο πρόεδρο Γ. Τρύφωνα, ιδρύθηκε ο Όμιλος με την επωνυμία: Ν.Ο.Α.Α. - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ".

Το 1977 αναγνωρίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (με αριθμό αθλητικής αναγνώρισης ΝΔ92/16425/30/07/1977) και το 1986 ξεκίνησε το αθλητικό τμήμα. Το 1987 έγινε μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) της οποίας είναι ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα.


ΛΙΜΑΝΙ
ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων υπάρχει ένα πανέμορφο λιμανάκι που κατασκευάστηκε με εισφορές και δωρεές των μελών του Ομίλου, με άδεια της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής (αρ.πρωτ. 13687/1982), μετά από παραχώρηση προς τον ΝΟΑΑ χρήσης του Αιγιαλού και της παραλίας.

Στο λιμανάκι αυτό, εκτός από τις Ναυταθλητικές δραστηριότητες, κατά το πλείστον ελλιμενίζονται και μικρά ερασιτεχνικά, αλιευτικά, ιδιωτικά σκάφη των μονίμων κατοίκων και μελών του Ομίλου της περιοχής, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί το ολικό κόστος συντήρησης, λειτουργίας και βελτίωσης του λιμενοβραχίωνα. Επίσης περιστασιακά, κατά τους θερινούς κυρίως μήνες, ελλιμενίζονται και σκάφη των διερχομένων επισκεπτών της περιοχής μας. (Στο λιμάνι παρέχεται νερό και ρεύμα.)

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες